Kartoffelskind med stenbiderrogn, Foto: Thomas Aaby Berdal

Kartoffelskind med stenbiderrogn

Jeg laver ikke så mange af de originale iwcff-middage mere. Det har jeg egentlig ikke gjort længe - men det sker dog fra tid til anden. Forleden var jeg igen hos Signe, som jeg har lavet mad hos en række gange. På en eller anden måde føles det lidt som en epoke er ved at klinge af. Jeg kommer dog nok aldrig til helt at lægge det på hylden  Jeg elsker disse middage og de samtaler der kan opstå. 

Til denne iwcff-middag lavede jeg bl.a.følgende lille ret. Jeg syntes selv at de smagte vildt godt. Især sammen med den gin som værterne denne aften selv har produceret - Botanisk Gin fra Wenneberg Og Sønner, lavet i samarbejde med Braunstein Destilleri.

Det er en super lille snack eller forret.

Til ca fire personer skal du bruge:
(du kan skalere op og ned som du har lyst)

12 små kartofler
100 g stenbiderrogn
1 skalotteløg
2-3 spsk. cremefraiche 38%
½ citron, saften af
Lidt reven citronskal
Lidt olivenolie
Salt og friskkværnet sort peber

Kartoflerne bages i ovnen ved 200-220 grader, gerne varmluft til kartoflerne er gyldne og møre.
Lad kartoflerne køle lidt af, så de er til at håndtere.
Mens kartoflerne køler, kan du fixe stenbiderrognen.
Snit skalotteløg fint. Bland med stenbiderrogn og rør med cremefraiche. Smag til med salt, peber og citronsaft og reven citronskal. Pas på cremen ikke bliver for flydende.
Del nu alle kartoflerne i to på tværs. Med en teske graver du forsigtigt kartoffelkødet ud af skallerne. Gem endelig kartoffelkødet til noget andet. Feks. kartoffelmos, hashbrowns eller noget helt tredje.
Læg et stykke bagepapir på ovnens bagerist. Læg nu skallerne på med bunden i vejret, så åbningen i kartoflerne står på bagepapiret. Dryp med et par dråber olivenolie på hver skal og bag dem sprøde 5-10 minutter ved 200 grader - og igen meget gerne varmluft. Hold øje med dem.

Tag dem ud, lad dem køle en smule af og fyld dem med stenbiderrognen. Gerne med en sprøjtepose. Server.

De kan godt have svært ved at blive stående. Server dem evt på en bund af salt eller andet, der kan holde dem på plads.

Du kan variere fyldet alt du vil. Vil du have en kraftigere creme, kan du forinden røre en mayonnaise - og så vende mayonnaisen med stenbiderrognen, løg og så videre. Og en skefuld eller to cremefraiche.

Velbekomme!